top of page

BESTE KEMA

Na je keuze voor SSRA moet er nog een heel belangrijke keuze worden gemaakt, namelijk bij welk dispuut je het meest uit je lidmaatschap haalt!

Wij begrijpen dat dit een moeilijke keuze is, daarom maken we het een beetje makkelijker voor je ;).

¡Cuidado! is, zoals uiteraard elk dispuut van SSRA dit zegt, een enorm hechte vriendengroep binnen de vereniging - maar we zijn natuurlijk veel meer dan dat! Iedere donderdag staan we lekker te borrelen in de bar, en uiteraard gaan hierna ook de voetjes weer van de vloer in de zaal, maar niet voordat we de wekelijkse donderdagactiviteit hebben gehad. Of het nu gaat om een Jeu de boules & bites-sessie, een ontspannen bierpoeverij, een uitgelaten avond in de arcadehal, gezellige parkbarbecues, dikke technofeesten, of chillend suppen over de Amstel met een koud pilsje in de hand, er is altijd een vette accie geregeld. De eerste maandag van de maand vind je ons op de soos, een bodem leggend met de door het MB verzorgde drie gangen maaltijd, om vervolgens met de andere aanwezige disputen Py volledig onveilig te maken.

Maar naast de wekelijkse activiteiten is ons dispuut uiteraard ook rijk aan tal van lang gekoesterde tradities, ieder georganiseerd door een commissie van ongeveer drie tot zeven leden. Zo hebben we in 2022 ons lustrum gevierd, waar de commissie niet alleen een diner, gala, feestavond en lustrumactiviteit organiseerde, maar ook een onvergetelijke zomervakantie neerzette. Zo kon het hele dispuut twee weken lang ongegeneerd van alle cultuur, natuur, en uiteraard de meest buitensporige feesten die Thailand rijk is genieten. Wees niet getreurd dat dit al geweest is, want ook buiten het lustrum om zitten we zeker niet stil: zo zijn we de afgelopen jaren op zomervakantie geweest naar dikke villa’s in zowel Frankrijk als Zuid-Spanje, en gaan we ieder jaar ook nog eens tal van weekendjes weg, zowel in binnen- als buitenland.


En natuurlijk staat komend jaar de Cuidado skivakantie ook weer in het verschiet, voor zowel het groentje dat nog nooit van kaiserschmarrn heeft gehoord, als de doorgewinterde après-ski-fanaat, waar na de eerste Jägerbomb alle foute plaatjes al de bar uit, en de piste over schallen. Maar ook de 50-mans grote jaarlijkse koningsdagboot, en het uit 7 gangen bestaande kerstdiner vallen onder de befaamde ¡Cuidado! hoogtepunten, en worden dan ook snel genoemd als je ons zou vragen wat ons favoriete Cuid moment is. Alhoewel het diner meestal pas in het nieuwe jaar plaatsvindt, stelt de kerstcie ver van te voren gezamenlijk een fantastisch menu samen, waar naast de actieve leden zelfs de reünisten hun inmiddels wat bravere levens even voor opzij zetten. Traditiegetrouw vindt dit ieder jaar plaats bij de woning van de ouders van een lid. Daar, door onder andere de kerstelijke gemoedelijkheid, sterke verhalen, en voornamelijk het rijkelijke vloeien van de wijn, wordt het hoofdgerecht gebruikelijkerwijs pas rond half 2 ’s nachts opgediend, terwijl de kaasplank dikwijls rond 5en op tafel staat - je bent verzekerd van een diner om nooit te vergeten, waarvan de verhalen nog talloze keren de revue zullen passeren.

Binnen en buiten SSRA valt er met Cuid dus ontzettend veel te beleven: je merkt aan alles dat we gezamenlijk zo veel mogelijk uit onze studententijd proberen te halen. En wil je naast het genieten van de gekste activiteiten, aller-dikste feesten, en meest memorabele tripjes naar het buitenland, ook nog eens vrienden voor het leven maken? Dan ben je bij ¡Cuidado! aan het juiste adres.

IMG_7957.jpeg

EEN ¡CUIDADO! LID IS:

Actief!

Elke donderdag staan wij tot het einde in de bar of in de zaal te feesten. Ook gaan we op andere dagen vaak uit (dipshit is favoriet). Iedereen zet zich volop in voor de vereniging en het dispuut. Zo voel je je des te sneller thuis en haal je meer uit je studententijd!

IMG-20230707-WA0007.jpg

Festivalganger!

¡Cuidado! is altijd in voor en festival of een feestje.
Één appje in de groepsapp is genoeg om ¡Cuidado! leden mee te krijgen.

IMG_6299.jpg

Man of vrouw!

We zijn een gemengd dispuut met ongeveer 22 actieve leden. Naast alle gezamenlijke activiteiten worden er ook regelmatig aparte vrouwen- en mannenactiviteiten georganiseerd.

IMG_7984.jpeg

Babbelaar!

Wij zijn niet op ons mondje gevallen. Iedereen is open tegenover dispuutsleden en de andere leden van SSRA. We nemen initiatief en zijn echte groepsdieren.

bottom of page